Zhodnocení jarního úklidu obce

Pravidelný jarní úklid proběhl letos v Husinci a Řeži v sobotu 6.4.2019 za velmi pěkného počasí, které přilákalo přes 60 dobrovolníků z řad dětí i dospělých.

Společnými silami se nám podařilo odklidit velké množství odpadu a objevit několik (snad už posledních) starších černých skládek (viz foto v galerii pod článkem). Ty, které jsme nedokázali svépomocí odklidit, jsme nahlásili na obecní úřad za použití nově zavedené aplikace Mobilní rozhlas. Je však zřejmé, že drtivou většinu starých černých skládek, které byly dlouhé roky, či desetiletí ukryty v lesích a okolní zeleni, byly po několika ročnících pravidelného jarního úklidu postupně odhaleny a zlikvidovány. Kromě několika odložených pneumatik, staré dlažby a nepotřebného oblečení jsme tak na čerstvé černé skládky naštěstí nenarazili. Nejhorší situace je asi dlouhodobě u odbočky z hlavní silnice do obce k lomu, kde každoročně objevujeme velké množství odpadu od pneumatik, přes zbytky stavebního materiálu, až po staré oblečení. Zjevně se jedná o oblíbené místo pro odložení všeho nepotřebného.

Velmi děkujeme všem, kteří se do úklidu zapojili a věříme, že se přinejmenším ve stejném počtu setkáme i příští rok.
Dále děkujeme obecnímu úřadu za poskytnutí sušenek pro děti a hlavně za zajištění následného svozu nasbíraného odpadu technickou četou. Díky patří i paní Miléřové za upečení koláče, který byl taktéž vítanou chutnou svačinou.

Sdílet příspěvek

3 komentáře u „Zhodnocení jarního úklidu obce“

  1. Diky všem. Snad to pochopí i notoričtí odhazovači odpadu do přírody.

  2. A bylinky u lávky jsou taky „uklizené“, tj.ostříhané. Tak si je trhejte do jídla a nápojů, ať plní svoji úlohu! Meduňka, dobromysl, tymián i yzop se na vás těší!

  3. Bylo nás víc někteří jsme uklízeli okolo paneláků a v lese pod nimi. A docela je to znát.

Komentáře nejsou povoleny.