Obrat v přístupu developera PMS, spol. s r.o. k výstavbě Nad Údolím

Výstavba v lokalitě Nad Údolím, plánovaná celkem třemi subjekty, se více než rok řeší jako jeden projekt, který byl předložen formou zastavovací studie a tímto způsobem je od začátku s investory diskutován, připomínkován a konzultován.

Investoři zpočátku prosazovali svůj předimenzovaný záměr výstavby v lokalitě Nad Údolím, ze kterého nehodlali ustoupit a ve chvíli, kdy obec předložila argumenty založené na vypracovaných studiích odborníků na urbanismus a vybízela k rozumnému kompromisu přiměřené zástavby, přestali investoři komunikovat úplně. Nakonec firma PMS do areálu s ubytovnami nechala nastěhovat nepřizpůsobivé občany.

Před koncem loňského roku se obec rozhodla kontaktovat firmu PMS a pana Šenkýře o případné možnosti odkupu pozemku, který by obec mohla v budoucnu využít pro potřeby všech svých obyvatel. Dle aktuálních informací obec obdržela odpověď pouze od právního zástupce PMS. Na tento dopis obec odpověděla a pověření zastupitelé sjednali schůzku s právním zástupcem PMS (AK Škorpil a Satke) na 8.2.2016.

Nyní by mohlo být vše zase úplně jinak, jelikož firma PMS zažádala na patřičných úřadech o možnost přístavby dalších dvou pater na jedné stávající ubytovně.

Nově zvolená strategie PMS, která nebere naši obec jako partnera k jednání bohužel veškeré představy o možné dohodě ohledně budoucí a koncepčně plánované podobě výstavby značně komplikuje.

Zdá se totiž, že firma PMS jedná rovnou na třech úrovních, přičemž tyto se samy vylučují. Jen stěží si lze představit, že by firma reálně uvažovala o možnosti odprodeje pozemku a zároveň žádala úřady o povolení k realizaci další nástavby na stávajících budovách, která není v souladu se záměrem, který PMS obci předložila formou zastavovací studie ke schválení.

Na každý pád nelze brát vážně ujišťování firmy PMS o těch nejlepších úmyslech s ohledem na stávající obyvatele naší obce, které zaznělo na jednom z veřejných zasedání.

Naopak je čím dál více zřejmé, že firma PMS chce realizovat svůj záměr výstavby za každou cenu a za použití všech prostředků, bez ohledu na nepřiměřenost zásahu v dané lokalitě, spolu se všemi negativními dopady na obec jako celek.

Oficiální informace ze strany obce je možno sledovat zde

 

Sdílet příspěvek